Михаил Лалов представя изложба живопис под тепетата

Категория
Изложби
Дата
2017-04-19 18:30
Място
Галерия-музей „Филипополис“

 

Художникът представя 19 картини на 19 април

„В една картина няма нищо. Само любов, трепет,  страст, болка, радост, тъга. Багрите са вихрени емоции, които разказват за преживяното от автора, за видяното от твореца, не навън, а вътре в душата му. Вселената е събрана в пожар от чувства, който гори в едно единствено платно“ – това казва за изкуството маестро Михаил Лалов. Авторът има изложба от 19 април 2017 г в галерия „Филипополис“ в Пловдив.  

Лалов не крие, че харесва Пловдив заради неговия магичен чар, приятелска атмосфера и  отношението на града към художниците. „Галерията на Стефан и Теодора Малецови ми едно от любимите места и винаги с удоволствие откликвам на  покана от  тях. Няма да крия, че през тази година не бях предвидил да имам изложба в България, но не мога да откажа на Стефан.“, казва Лалов. 

Във „Филипополис“ ще бъдат наредени 19 картини - фигурални композиции, абстрактна живопис и пейзажи. Изложбата се нарича „На ливадата“ и сред платната има пейзажи от Латвия и от Трявна, както и типичните за Лалов фигурални композиции, поднесени по нов и различен начин. Живописта изисква пълно отдаване, експериментиране, трупане на опит, работливост, професионализъм, но най-вече  любов. Без нея нищо не може да се случи. Може да направиш перфектната рисунка, но без любов, тя няма да докосне никого. И това е истински ценното в изкуството,  споделя маестрото.  

Михаил Лалов е роден на 14 Юли 1952 г. в гр. София.

Образование:

1968-1972 - учи в Националното Художествено училище

1974-1979 - следва в Националната Художествена академия

Професионална реализация:

1979-1983 - е художник-проектант (сценограф) на Драматичен театър-Монтана 

1984-1987 - е художник-декоратор на театри в Плевен, Добрич, Разград, Ловеч и Габрово

През последните години Лалов е сменил ателието си и работи на ново място, в което може да прави любимите си  големи платна.  През 2015 г  той участва и спечели конкурс да работи в центъра „Марк Ротко“ заедно с още 9 художници от цял свят. До момента има над 40 изложби у нас и в чужбина.

Негови картини има в Националната Художествена Галерия, Софийската Градска Галерия, в частни колекции в страната и чужбина. 

Откриване: 19-ти април

Начало: 18:30 часа

Галерия-музей „Филипополис“

 

  

 

 
 

Всички Дати

  • 2017-04-19 18:30
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…